20. marraskuuta 2012

Kettuja ja skoottereita

 Hupsista. Onpas ollut blogi hunningolla. Eka postaus vasta tälle kuulle. Onhan tässä tehty kaikenlaista mutta nyt on viimeistely tökkinyt ja mulla on alkanut tuo kamerakännykän käyttö tökkimään. Onneks postissa pitäis pian saapua mulle kamera. :-)
Tämä piti kuitenkin saada heti valmiiksi. Ompelin itselleni tunikan Farbenmixin Amelia-kaavalla ja aih ja voih miten ihana siitä tulikaan. :-) Näin kangasvaihtareilla PikkuHoolla tästä kankaasta tehdyn hupullisen tunikan ja ostin metrin kangasta tietämättä tarkkaan itä siitä tekisin. Itselleni kuitenkin olin päättänyt tästä jotain tehdä. Ilmeisesti se hupputunika jäi mulle takaraivoon vaivaamaan kun munkin piti tehdä sitten sellainen. :-D

 Kankaana siis Sampsukan kettua, josta en aluksi edes kovin paljon tykännyt kuosina mutta pikkuhiljaa lämpenin. Olihan tämä joustofroteeta joka on minun suosikkimateriaalini ja noi ketut on oikeesti aika hauskat, näyttävät kauempaa kukilta mutta lähempänä huomaa että kettujahan ne ovatkin. 
Kaavana siis maksullinen Farbenmixin Amelia koossa L. Tilattiin ystävän kanssa Fabriinasta tämä ja yksi toinen naistenkaava. Se pitäisi kans ommella kasaan. Leikattuna tuolla odottaa.Näihin Farbenmixin kaavoihin on muuten olemassa näppärät kuvalliset ompeluohjeet, saksankieliset tosin. Tuolta etusivulta kun napsauttaa Anleitung-kohtaa  löytyvät kaikki kaavat ja kaavan kuvaa kun napsauttaa löytyy sivun alareunasta kuvalliset ohjeet.
Sen verran muokkasin kaavaa että pituutta laitoin lisää niin paljon kun tuosta metrin palasta sai. Lopulta sitä tuli lisää 19cm. Levensin myös kaavaa lantiolta jonkin verran, olisko kolme-neljä senttia, koska mulla tuota lantiota on kuitenkin. Tuli oikein passeli.

 Hihansuut huoliteltu kirkkaan oranssilla resorilla joka oikeesti on aika samaa sävyä kuin nuo ketut. Tässä olikin hauskat hihakkeet eli kaavassa on vain etu/takakappale ja huppu. Kädentiet on muotoiltu suoraan etu/takakappaleelle. Huppu on vuorittamaton.

 Kaavassa oli myös taskun kaava ja laitoinkin yhden taskun oikealle puolelle. Olen todennut nuo taskut käteviksi. saa avaimet tai kännykän kätsysti mukaan.

 Sovitusta. Oikein hyvin istuva kaava. Aika timmi tuli tuolla L-koolla mutta se ei haittaa mitän. Tykkään tyköistuvista vaatteista.

 Takaa näytää tältä. Takana on muuten sauma jolla mallia on muotoiltu.

 Skoottereita isille paidan muodossa. Tämä oli isänpäivälahjaksi. Ihan perusteeppari ilman sen suurempia krumeluureja. Kaava Ottobrestä 3/05. Tällä kaavalla olen tehyt jo useammankin paidan.

 Tein helman tällä kertaa saumuroimalla vain kaksinkertaisen kaitaleen helmaan. Helppoa ja nopeaa. 

Pääntiellä resori ja hihansuut taitettu.

7 kommenttia:

 1. Ihana tunika ja istuu todella hyvin kantajalleen <3

  VastaaPoista
 2. Ihana hupputunika. Mulla olis tuota samaa kangasta pieni pala ja lisää tulossa, pitäis keksiä siitä jotain kivaa 122cm tytölle... hupputunika olis aika hyvä idea sekin!

  VastaaPoista
 3. Yhdyn kankaan ihasteluihin mutta ihanaa se on ja vielä ihanempi hupputunikana ;) Vielä kun saisin tuon kaavan piirrettyä kun mulla on ihan selkee visio :D

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno tunika! Ei oikein tuo ketut aikasemmin ole sytyttänyt, mutta joo nyt ku tuon näki niin sehän vois itelle olla kiva :D

  VastaaPoista
 5. mahtava tuo tunika ja hieno teeppari!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)