28. marraskuuta 2012

Vauvamaista menoa

Viioknloppuna piti käydä ristiäisissä ja ystävän vauvaa katsomassa. Molemmille piti ommella jotain. Viime tinkaanhan se taas jäi ja viimeisenä iltana ompelukone surisi. Sain kuitenkin tehtyä. :-)

Ystävän poikavauvalle tekaisin metsähaalarit. Koko näissä 62/68. Kaavan sain Ompeluelämää-ryhmän arkistoista. Kyseessä miikkareiden tyyppinen (Me&I) haalarimalli. Lahkeisiin lisäsin resorit. Kuvassa näistä puuttuu vielä nepit.. Limenvihreät sellaiset laitoin näihin. 

Kanttasin ihan vaan ompelukoneella yläosan vaikka toi peittarikin olis ollu kytössä. Kauheen tiukat mutkat noissa olkainten päissä. Paljon helpompi on tehdä niitä sujautushaalareita. En vaan näin pienelle vauvalle halunnut tehdä vielä sellaisia.

Lahkeissa tosiaan pitkät resorit että menisivät pitkään. Tuntuivat olevan mieluisat. On mukavaa ilahduttaa lähimmäisiä. :-) 
Kuvausalustana muuten yksi värjäyskokeilu. Metsolan ruskea pallo pääsi värikylpyyn kun valkoiset pallot harmaantui pahasti esipesussa. Nyt ne on oranssit ja kangas ihana! 

Ristiäislahjaksi surautin tikkihaalarin. Metsolan liikkeessä oli myynissä helistinkankaasta tehtyä tikkikangasta. Kangas oli sellaista kapeaa soiroa josta oli vauvanpeittoja tehty. Pikkuiset haalarit lahjaksi syntyi siitä. Tikkikangas oli inhaa ommeltavaa ja sisälle jäi tyhmästi noi saumat. Seuraavan tikkitekeleen vuoritan. Niitä on siis tulossa lisää kunhan tässä ehtii ne tekaista.
Koko haalarissa 68 ja kaavana OB:n Fairy floss. Laitoin kaavasta poiketen resorit lahkeensuihin ja hihoihin.

Hupun sisältä tuo sauma näkyy pahiten. Ajoin kyllä saumojen yli leveällä siksakilla että olisivat siistimmät mutta silti noi on vähän rumasti. :-(
Resorilla reunustin hupun ja resori jatkuu tuonne vetoketjun alle piilottaen vetoketjun kiinnitysompeleen. Tällä tyylillä tein joskus Lotankin takin vetoketjun. On kohtuuhelppo ja siisti tapa.

Resorit lahkeensuissa on aika reilut ja hihoissakin ne saa käännettyä kaksinkerroin.

Kirjoittelenpa toisenkin postauksen heti perään. Pikku hetki vain. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)