26. huhtikuuta 2010

Ihana ajopeli

 Voi että mä rakastuin näihin rattaisiin heti kun sain kuvan näistä sähköpostiini. Olivat myynnissä kestovaippainfossa ja kun sattuivat vielä lähellä olemaan, laitoin kyselyä ja kuvapyyntöä menemään. Kun kuvan sain olin jo ihan myyty. :-D

Kyseessä siis Brion rattaat jostain 80-luvun alkupuolelta luultavasti. Mieheni kun muistaa että samanlaiset mutta eriväriset on olleet hänen nuoremmalla veljellä ja siskollaan käytössä kun olivat pieniä. Nämä ovat suunilleen saman oloiset kun nuo meidän isorattaiset yhdistelmävaunutkin ja sopivat vallan mainiosti yhteen niiden kanssa. Yhdistelmävaunut ovat vaan vähän työläät kuljettaa mukana ja nämä rattaat taas menevät kätevästi tosi pieneen tilaan yhdellä liikkeellä. Taitaa olla menopeleillä työnjako sellainen että yhdistelmävaunut saavat jäädä enemmän kotikäyttöön ja nämä iki-ihanat rattaat pääsevät julkisempaan käyttöön kaupunkikierroksille. :-)

Rattaat ovat melko hyvässä kunnossa. Lähinnä vain kangas on (lähinnä saumoista) rispaantunut ja selkänojan säätövipu on katkennut. Kangas on kuitenkin sen verran hyvässä kunnossa että en taida alkaa sitä kokonaan vaihtamaan, vaan korjailen vain hieman, onhan se kuitenkin alkuperäinen kangas eikä samanlaista mistään saa. Uudella kanttinauhalla saa tässä tapauksessa jo paljon aikaan. Mietin jo tuossa myös aurinkosuojan tekemistä kun nuo rattaat ovat kuitenkin aika avonaiset. Katsotaan syntyykö siitä ideasta jotain käyttökelpoista... Käsijarru rattaissa on aika hauska. Tuossa ylempänä oikein tarkempi kuva siitä kun käsijarru on päällä.
Lottis oli ihan mielissään ajopelistä. Kyytiä sais antaa niin paljon kun jaksaa vaan lykätä. Palataanpa näihin rattaisiin sitten kun korjaustoimenpiteet on tehty. Katsotaan mitä näistä loppujen lopuksi oikein tulee...

8 kommenttia:

 1. Tosi hienot on! Kyllä kelpaa noilla ajella.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut ihan samanlaiset rattaat lapsena vuonna 81!

  VastaaPoista
 3. Ihanaisia rattaita teillä! Punaiset rungot on tosi kauniit, mullakin on ollut lapsena tuommoset. Kromirunko ja kelta-siniraidalliset kankaat, mustat pyörät. Joskus -86.

  VastaaPoista
 4. Mä tykkään kans just noista ihanan punaisista rungoista. Väriä olla pitää :-) Puhumattakaan siitä että kyyti on vallan mainiota. Nykyrattaat nuo peittoaa kuusnolla!

  Ajoitus tais osua aika hyvin kohdalleen kun kerran muutkin muistaa tällaiset rattaat :-)

  VastaaPoista
 5. Ensimmäistä kertaa täällä... Ihanat! Meilläkin oli pienenä tuollaiset ruskeat ja halusin nostalgian takia omalle tytölle myös nuo rattaat. Löytyikin ihanat kukkakuosiset oran rattaat, vieläpä edullisesti, ja pääsevät kesän tullen käyttöön. Ajattelin ihaan samaa, että saavat olla enemmän reissukäytössä kun menevät pieneen tilaan. =)

  VastaaPoista
 6. Minulla oli myös pienenä tuollaiset rattaat ja haluaisin sellaiset nyt myös omille lapsille. Mutta en ole löytänyt mistään:( Kertokaa ihmiset hyvät mistä tuollaiset löytää?!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)