9. huhtikuuta 2010

Raitaisia villahousuja

Tällainen parivaljakko villahousuja syntyi kirpparilta ostetuista villaneuleista. Punaraitaiset näistä on Lottikselle ja toiset ystävän vauvalle. Kaava on omasta päästä mukaillen pitkälahkeisia HH Wooleja ja koko suunnilleen L. Kokoa sääteli osittain raidoitus jonka halusin saada kohdalleen. Aika hyvin se onnistuikin. Pikkasen on pois kohdaltaan. Lahkeet on kuvassa käännetty ja aluksi menevätkin näin ja lasten kasvaessa sitten kokopitkinä. Lottikselle ovat hiukan reilut lahkeet käännettynä. Onneksi lapset harvemmin kutistuu :-D

Tästä lähdettiin liikkeelle. Kaksi samanlaista villaneuletta kirpparilta eri väreissä.

Sitten silputtu neule. Selvyyden vuoksi eri värisestä neuleesta mallina keskiosa. Ensimmäisenä irrotin taskut, jotka halusin hyödyntää pöksyissä. Neuleen resorin ja nuo napit halusin valmiisiin villahousuihin vyötärölle, joten leikkasin sopivan levyisen vyötäröosan ja sitten lipareen josta tuli vaippaosa. Hihoista saatiin sitten lahkeet. Jämäpaloja jäi muutama ja niistäkin on tulossa jotain muta siitä sitten myöhemmin lisää.

Mannekiinini ei ollut oikein yhteistyöhaluisella tuulella mutta tässä nyt jonkinlaisia kuvia pöksyistä Lottiksen päällä. Malli oli oikein istuva ja sopiva. Taskut ovat minusta kivat, kun ovat epäsymmetrisesti lahkeissa. Ensin ajattelin laittaa taskut pepun päälle mutta päädyin kuitenkin laittamaan ne lahkeisiin. Ovat näkyvämmin tuossa. Kuva muutan haalistaa tuota pinkkiä ja korostaa villalankaa jolla ompelin taskut kiinni. Lanka kun ei ole ihan oikean sävyistä. Oikeesti ei erotu noin selvästi.

4 kommenttia:

  1. Onpas hauskat kun niissä on nuo napitkin vielä!

    VastaaPoista
  2. Niin minustakin. Noi napit on kuin karkit kermakakun päällä, tai jotain :-D

    VastaaPoista
  3. On kivat housut! Ja söpöt taskutkin vielä. :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)