23. joulukuuta 2010

Joulumekkosia

Aatonaatto jo! Meillä on täällä pakettitalkoot menossa. Eilen piti pikkuneidille vielä ommella pari mekkosta joulunpyhiksi. Toinen juhlallisempi ja toinen tonttuilumekko.

Tämä hienompi mekko on finecordia Eurokankaasta. Ihana viininpunainen väri. Kaava Ottobrestä 3/10, Plum tree-mekko, koko 86. Pituuden otin vain koosta 104 kun näytti niin lyhyeltä ja kiinnityksen tein erilailla kun ei sopivaa vetoketjua ollut jemmassa. Niin ja kaavan etukappale oli alkuperäisessä kaksiosainen, poikki siis jostain tuosta hihojen alareunasta. Halusin yksiosaisen että tuo pitsiliina pääsee oikeuksiinsa. 

Pitsiliina on mummoni tekemä aarre. Kuvassa näyttää valkoiselta mutta on pellalankaa ja siis pellavanvärinen rusehtava. 

Takaa mekko näyttää tältä.
Tein kiinnityksen halkiolla ja kahdella napilla. Kauluksen ja halkion huolittelu alavaralla. Napit napitetaan samettinauhalenkkeihin. Ne nyt sattuu olemaan mustat kun ei kirkkaanpunainenkaan oikein sopinut. Ihan hyvä tuli näinkin.
Tässä tonttumaisempi mekko. Ottobrestä 6/10 Minnie-mekko koossa 92. Tämän koko ei sitten ollutkaan kovin reilu kun on aikalailla sopiva neidille joka käyttää normaalisti kokoa 86. Punainen pupukangas on ribbitrikoota kirppikseltä, vyötärössä resori ja pääntien ja hihanteiden huolittelu violetilla resorilla. Nuo olis pitänyt huolitella kaitalehuolittelulla mutta mä tykkään enemmän ihan vaan resorista. Violetti resorin väri valikoitui siksi ettei ihan liian punainen mekko olis. :-)

Kumma ilme neidillä ja näyttää etttä mekkonenkin on päällä miten sattuu. Tuollainen aika lyhyt malli leggareiden kanssa pidettäväksi. Neidillä on kyllä kuvissa pitkälahkeiset villikset kun sattuivat päällä olemaan.

Sitten tämä hieno mekko. Tästä tuli niin ihana. Lottis tälläsi heti istumaan ja poseeraamaan ja hokee itteensä rinsesaksi. Ihana :-)

Sitten hymyillään. Pituus on nyt aika sopiva. Hyvä että reilusti pidensin vaikka ensin aattelin että tulee liiankin pitkä.

Helmaa on mekossa reilusti että hulmuaa mukavasti touhutessa. Nyt saa joulu tulla!

5 kommenttia:

 1. tosi kaunis mekko, ja hieno idea käyttää mummun tekemää pitsiliinaa. Noita liinoja löytyy omista kaapeistakin paljon..mitään pojalle sopivaa niistä ei tosin taida syntyä ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkosia! :) Oikein mukavaa Joulua!

  VastaaPoista
 3. Kauniita! Virkatut liinat sopii kyllä hyvin mekkoihin ja paitoihinkin koristeeksi.

  VastaaPoista
 4. Nättejä mekkoja :)
  Tunnelmista joulua!!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)