10. kesäkuuta 2011

Pöksyjä ja potkareita


Tämän läjän sain ommeltua eilen illalla loppuun. Nepit vai jäi puuttumaan potkareista ja ne tuossa juuri naputtelin paikalleen.
Läjässä siis parit potkarit ja neljät pöksyt. 

Näihin kokeilin Nunnu-trikoohousujen kaavaa Ottobrestä 1/09. Kokona 56. Tosin kumpiinkin pöksyihin jouduin vähän soveltamaan että koko vähän kyllä heittää. Näissä on hauska tuo haaraosa kun siinä on tuo kiilaosa keskellä. Luulisi isommankin kestovaipan sopivan. 
Mustasävyiset on Eurokankaan joustofroteeta, ruskea-violetit trikoota. Mustiin laitoin nuo resorit niin lahkeensuihin kuin vyötäröllekin kun kangasta oli niin vähän. Vyötäröresorin sisässä on vielä kuminauha. Ruskea-violeteissa tein mokan vyötärökuminauhan kanssa ja jouduin leikkaamaan saumurilla kiinni surauttamani kuminauhan irti kun tuli liian löysä. Ompelin sitten uuden tilalle. Nyt näyttääkin että noista ruskeista tuli pienemmät vaikka kangasta oli himpun liian vähän noihin joustofroteisiin.

Parit pöksyt Hupsis-housujen kaavalla. Samasta lehdestä ovat kuin nuo toisetkin. Kokona vain 62. Tähtiset on veluoria Metsolan ystävämyynnistä, apilaiset samasta putiikista kakkoslaatuista apilaa. Ihanat vähän lökärit pökät.

Resoreina raitaisaa sellaista Hanhelista. Apilaisissa on resori näyttää ruskearaitaiselta mutta on oikeasti luumu, eli sellainen violetti. Hyvin menee ruskean kanssa kyllä. Punavalkoinen resori on aika kovaa ja vähän joustavaa. Hieman ehkä pettymys. Sopii kuitenkin hyvin tähtikankaan kanssa.

Pöksyissä kaikissa Kettuliinit takana. Tietää isukkikin miten päin pukea. :-)

Sitten nämä potkarit. Tykkään potkuhousuistakin kovasti niinkuin niistä kietaisunutuistakin. Ne ikäänkuin kuuluu vauvan asuvalikoimaan. :-)
Molemmat Metsolan ihanaa ruutujoustista ihanissa väreissä sinappi ja vihreä ja samoissa sävyissä myös resorit. Niin retroa että! 
Kaava näihin samasta Lasten Vaatteita-kirjasta kuin kietaisunututkin. Kokona taas 68 ilman saumanvaroja, paitsi että noihin resorikohtiin jätin saumanvarat. Reilulta vaikuttaa näin yhtäkkiä tuo koko. Ei varmaan ihan heti kyllä mene vaaville päälle.

Näihin väsäsin vähän ekstraa. Käytin siis potkareissa ristiin aina tuota toista väriä yksityiskohdissa niin että resoritkin on aina sitä toista väriä.. 
vihreät potkarit saivat koristuksekseen yksinkertaisen nallen. Silmät ja nenä on kam-nepit, naaraspuoliset etteivät paina. Samat nepit myös olkaimissa. 

Sinapinvärisiin potkareihin hyppäsi sitten vihreä omppu. Kantana pätkä koristenauhaa.
Resorihuolittelu yläosaan tehtiin kirjan ohjeen mukaan. Kaksinkertainen resori ommeltiin yläosan reunoihin, sitten olkainten päät yhteen nurjalta ja käännettiin kolmioksi oikein päin. Aika kivat tuollaiset leveät reunukset tuli tuolla tyylillä.

Käytin näissä pikkuosissakin ristiin kankaita. Jalkapohjat ja tuo peppukiila on aina toisenvärisestä kankaasta. Hauskat minusta. :-)

Kettuliinit komeilee näissä takana niskassa. 
En sitten sanut näitä nallen päälle laitettua kun nuo kesälomalaiset nauttii pitkistä aamuista enkä viitsinyt mennä huoneesta nallea rymyämään. Saatte kuvitella ne käytössä. :-)

4 kommenttia:

 1. Huisin hienot nuo ruutufroteepotkarit! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo on todella somaa tuo ruutufrotee!

  VastaaPoista
 3. Potkarit ovat ihan huippusöpöt!!!

  VastaaPoista
 4. Oih, nuo punaiset housut raitaresoreilla on mun lempparit! Raitaresorit tuokin hauskan yksinkertaiesti kivan yksityiskohdan vaatteeseen, pitäisi varmaan kokeilla joskus itsekin. (Niitä on vaan vaikea löytää!)

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)