26. syyskuuta 2011

Mekkosia ja kruunupipa

Heti aluksi paljon kiitoksia edellisen postauksen kommenteista. Hyviä mielipiteitä sinne on ilmaantunut ja lisääkin saa laittaa liittyen saumureihin ja peitetikkaajaan. Arvon vastaajien kesken tiistaina pikkuisen yllärin. Siihen mennessä kommentoineet ovat mukana arvonnassa. :-)
Ompeluksia viime viikolta. Synttärilahja piti ommella sukulaistytölle ja samalla syntyi pari muutakin mekkoa. Pipokin piti surauttaa vielä kaveriksi mekkoselle pakettiin.

Ensiksi keltaista apilaa tunikamekkosen muodossa. Ostin tätä kangasta kesällä sen verran että saisin hupullisen mekon ja liivarin tehtyä. Liivari valmistui jo aiemmin. Kaava tähän Hilda-hupparimekko Ottobrestä 6/07, koko 98. Tosi kiva malli. Halusin tästä mekkomittaisen ja otinkin koosta 116 pituuden. Kavensin jonkin verran kaavaa ja hihoja lyhensin kun olisi ollut mahdottoman pitkät hihat. Lottis kyllä meinasi että ei huppua kun kokeiltiin päälle. Seuraava jätetään sitten ilman huppua. Kangas Metsoloilta.

Koristukseksi rinnukseen ompelin tuollaisen ankan kuvan. Sopi mukavasti väriltään tuohon mekkoseen. Kuva on vanhasta ankka-aiheisesta froteepyyhkeestä talteen otettu.

Kettuliini helmassa (niinkuin kaikissa näissä mekkosissa). Hihansuihin laitoin kuminauhat kujaan. Tuli vain liian löysät kun ei juuri rypytys näy....

Malli poseeraa tällä kertaa sisätiloissa vesisateen pakottamana. Taustalla kaoottista käsityönurkkausta, tai siis tarvikkeiden säilytysnurkkausta. :-D Lottiksella hiiri kuvauskaverina.

Hupunkin sai laittaa päähän vaikkei neiti siitä niin kovasti välittänytkään. Ankkakin näkyy tässä.

Takaapäin (suunnilleen) näyttää tältä. Kiva polvipituinen tunikamekkonen tästä tuli.

Toinen mekkonen menee kolme vuotta täyttävälle sukulaistytölle  lajaksi. Pipo kruunumallia sujahti myös pakettiin. Tämän kaava sama kuin tuo apilainen. Ilman huppua vain kun kankaan leveys ei hupulliseen riittänyt. Trikoo Hanhelista.

Pääntiellä punainen resori. Pääntien tein kahteen kertaan kun ekalla yrityksellä tuli liian löysä resori. Hihansuihin tein reilut käännökset niin voi aluksi pitää vaikka käännettynä noita hihoja eikä nurja puoli silti näy.

Lottis poseeraa kun on aika lailla samaa kokoa lahjan saajan kanssa. Hihat on vähän reilut. Meneepähän mahdollisimman pitkään.

Hassu irvistyposeeraus. :-)

Pipo päässä. Aika napakka tuli tästä. Toivottavasti ei liian napakka saajalleen.

Viimeisenä mekkosena tämä ihanuus. Aivan ylisuloinen tuli tästä. Pahoittelut ruttuisesta mekosta, on silittämättä kuvassa....
Kaava tähän uusimmasta Ottobrestä eli numerosta 4/11 Cranberry-liivihame. Koko 92 pidennetyllä helmalla. Kymmenisen senttiä laitoin helmaan lisää pituutta. Eik muuten ole leveä kaava vaikka ompeluvaiheessa vähän jännitti että tuleeko aivan liian leveä.
Kangas on myös Hanhelista, puuvillapopliinia ja ihanan turkoosin sininen. Kangasta ostin reilun palan ja siitä tulee vielä jotain muutakin lähitulevaisuudessa. Kunhan ehdin....

Koristeena etumuksessa rusetti. Valitsin punavalkoisen pallokankaan kun tuossa mekkokankaassa on kärpässieniä. Sopii minusta vallan mainiosti tuohon. Napeiksi aivan samaa vihreänkeltaista sävyä olevat kukkanapit kuin puut tuossa kankaassa. Aivan tuurilla tuli valittua oikeanväriset napit. Joskus osuu kohdalleen. :-)

Takakappaleen vyötärökaitale on kuminauhalla rypytetty. Olkaimet menee ristiin takana.

Tässä sitten mekko päällä. Alla nyt sattui olemaan tuollainen perusteeppari. En tullut vaihtaneeksi sopivampaa aluspaitaa. Sori. :-)
Sopivan mittainen helma minun makuuni ja istuu yläosastaan kuin nakutettu. Helmaa on ihanan reilusti.

Tässä lähempää tuota yläosaa ja rusettia.

Takaa mekko on tällainen. Juuri sopiva Lottikselle.

Sellaista tällä kertaa. Täytyy vielä hehkuttaa että saan ihan kohta pitkällisen neulomisprojektini valmiiksi. Vielä lankojen päättelyä ja sen on kokonaan valmis. Jipii!

3 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla Cranberry-liivihametta -kaavaa. Meidän neidille tarvitsisi mekon veljensä nimiäisiin. Eihän sitä nyt arvon neiti voi kaksissa juhlissa samassa mekossa olla. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja juttuja! Tykkään erityisesti tuosta piposta! Miten olet sen tehnyt?

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia. Tuo Cranberry on kyllä kiva malli. Tuli kivempi kuin osasin arvatakaan kun vähän helmaa vain pidensi.
    Tuollainen pipo on helppo tehdä. Periaatteessa se on perusneliöpipo, päälakisauma tehdän vain eri tavalla. Päälakisauma jaetaan nljänneksiin ja ommellaan ensin reunimmaiset neljännekset ja sitten taitetaan kruunumalliin ja ommellaan toiset sakarat. Tuosta ei nyt varmaan kukaan tajunnut mitään. :-/ Pipoon on kyllä ihan kuvitettu ohjekin MakaMarr-blogissa.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)