28. syyskuuta 2011

Palmikkoa pukkaa

Pitkästi palmikkoa piti tähän neuleeseen väsätä. Puikoilla tämä on ollut jo kesäkuulta asti. Tosin muutakin on kudottu aina välillä kun palmikon kutominen on kyllästyttänyt. Ihanainen tästä tuli ja on vaivan väärti. Lämmittää rintavarustusta ettei pääse imettäjän perivihollinen rintatulehdus ihan niin vain iskemään. :-)

Onkohan tämä nyt liivi, kietaisumallia vain. Periaatteessa kyseessä on pitkä suikale, niinkuin kaulahuivi, joka on sitten takakappaleen avulla saatu muotoonsa. "Huivia" saikin kutoa puolitoista metriä tähän projektiin.
Ohje tähän löytyi alkukesästä vanhasta Novitan lehdestä. Taisi olla syysnumero vuodelta 2008.
Lankana ohjeessa oli käytetty Nallea mutta minä tein tämän Vidal Alpacasta, Hjertegarnin lanka, puikot 3,5. Lankaa meni 386 grammaa. Ihanan pehmoista muuten tuo lanka. Juu ja ostin lankani Käsityökauppa Ilosta, Haukiputaalta.

Tässä näkyykin paremmin kuinka tuo liivi rakentuu. Joustinneuleiseen takakappaleeseen on yhdistetty "huivin" päät ja sitten vielä keskikohdastaan samaiseen takakappaleeseen.

Tältä se sitten näyttää päällä. Lilli otti kuvat. Tämä näköjään on vähän epätarkka. Sorry.
Huivikappale kiertää ristiin edestä ja niskan kautta takaisin.

Takaa se on stten tämän näköinen.

Tuossa vielä lähikuvaa palmikkoneuleesta.
Tästä tuli oikein kiva ja mukavan lämmin. Tykkään!

8 kommenttia:

 1. Oikein kiva ja varmasti tarpeellinen!

  VastaaPoista
 2. Onpas kätevän näköinen, mulla oli viime talvena aina joku kaulaliina kyhäelmä rinnoilla tuo olisi ollut huomattavasti toimivampi :)

  VastaaPoista
 3. Hieno tuli!
  Mulla on itseasiassa korvamerkittynä Novitan lehdestä tuo sama malli mutta muutaman kaulaliinan jälkeen tuollaisen pitkulan neulominen ei ole huvittanut... =)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia ihasteluista!
  Tämä malli tarttui silmään mummolassa ja samantien piti ohje siihen kopsata. Onneksi innostuin tuosta niin paljon että innostus riitti valmiiksi asti kutomiseen. Jossain vaiheessa kyllä tuntui ettei tuon palmikkoneuleen kutominen lopu ollenkaan... :-) Nyt uskallankin jo melko tosissani alkaa suunnittelemaan villatakin neulomista itselleni kun tuonkin sain valmiiksi. :-D

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Psst...Mulla on jotain sulle mun blogissa!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)