16. joulukuuta 2011

Jotain pientä lahjusten lomassa...

Joululahjatehdas pyörii vielä ja jotain esiteltävääkin on valmistunut. Enää pari lahjaa ja kaikki on tehty. Jes! Blogin päivittäminenkin on samasta syystä vähän harventunut mutta palaan ruotuun kunhan salaisuudet on saatu annettua.

Mun eka ompelus Muru-kankaasta. Tai oikeestaan toinen mutta se eka menee pukinkonttiin. Näette sitten jättipitkässä postauksessa joulun jälkeen. :-)
Täytyy kyllä kehua näitä muruja. Niin ihanaa ommeltavaa ja laadukasta kangasta. Olen aivan ihastunut.
Kaavana paitaan Baby Basics Ottobrestä 4/11, kokona paidassa 68. Pikkaisen pidensin helmaa ja laitoin resorit hihansuihin. Harmi vain että tästä tuli justiinsa sopiva. Olis kärsinyt tehdä kokoa isompana ja reilun mittaisilla hihoilla. Kangas ei juurikaan jousta ja senkin vuoksi vähän lisää leveyttä ei olisi haitannut.

Paidassa on jujuna tuo vähän erikoisempi kaulus. Kivan näköinen ja toimiva. Tykkään!

Muraveinik-lakki koossa 50. Samasta lehdestä kuin paitakin.Tämä oli oikeastaan kaavakokeilu joululahjoja varten. Lottis sai tämän omakseen. Tilasi vihreän lakin joten tähtivelourin jämäpala muotoutui sitten lakiksi ja vuoriksi löytyi vihreää fleeceä.. Yksi tähti on heijastinkangasta kuten kuvasta näkyy. Normaalisti ei erotu juurikaan mutta salamavalon loiste sai sen noin säihkymään.

Osittain kakkoslaatuinen piparikangas Metsolan palalaatikosta muotoutui tonttulakeiksi resorireunalla, tai ehkä ennemminkin tonttumyssyiksi. Ovat aikaskin matalaa mallia kun tätä korkeampia ei kapeasta kankaansoirosta millään saanut. Hintaa näille tuli kankaan puolesta euron lakki. Ei kovin kallista. :-D
Kaava näihin omasta päästä.

Lottis halusi poseerata uuden lumilapionsa kanssa. Lakki menee aika syvälle päähän ja mukavasti peittää korvat. Toivottavasti pysyy korvilla hyvin vaikka en mitään kiinnitystä laittanutkaan.

Hemmis pingviinipaidassaan. Aikaskin just sopiva. No menee se nyt jonkun aikaa. Pitää pitää ahkerasti ennen kuin jää pieneksi. :-D

Paitaa toisesta kuvakulmasta. Hihat on aika justiinsa.Tonttumyssykin eksyi jo päähän.

Tonttumyssyposeerausta. Oikeastaan aika kiva malli tuollainen vähän matalampi ja myssymäisempi tonttulakki. Lottiksen lakista tuli vähän liian napakka muttei purista kuitenkaan. Hemmiksen lakkiin tuli enemmän kasvunvaraa. Koot kun näissä on mallia "mittasin suunnilleen kankaan kanssa päänympäryksen ja saksin muotoon." Ei kovin tieteellistä siis. :-D

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpas taas kivoja ompeluksia! :) Minä oon kans tehnyt noita tonttulakkeja tuosta kankaasta, tykkään kovasti tuosta kuosista :) Siis tuota Muraveinik-kaavaa on kyllä oikeesti pakko koittaa, teitkö mitään muokkauksia tuohon kaavaan? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi. Minä kans tykkään kovasti tuosta piparista mutta se on niin jouluinen etten halunnut tehdä kuin tonttulakit. Jäisi kuitenkin hyvin vähälle käytölle vaatteena.
    Ja Muraveinikistä... En muokannut mitenkään. Ainoa poikkeus kaavaan on että tuo tuli kahdesta kappaleesta eikä taitteelta kun kangasta oli naftisti. Ihan kiva malli, ehkä edestä voisi vähän korottaa kun meinaa välillä mennä silmille.

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)