1. joulukuuta 2011

Retropallona luokses pompin vain...

Kaavakokeilu joululahjojen lomassa. Sainkin tuhottua kerralla koko retropallokankaan. Juuri sopivasti sitä jäi lahjatunikan leikkaamisen jälkeen näihin haalareihin. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja pikaompeluksena syntyi tälläiset haalarit joista tuli muuten tosi kivat sen enempiä suunnittelematta. Mukava kun joskus syntyy helposti tosi kivoja ja mieluisia juttuja.

Ai mistäkö kaavat? No seitkytluvun käsityölehdestä! Lokakuun -78 lehdestä löytyi tällaisten haalareiden ja lappusellaisten kaavat. Nuo valkoiset on siis samat kuin nämä mun haalarit. Minusta haalareissa oli kivat hihakkeet, vähän erikoiset ja kiva juju muuten yksinkertaisessa mallissa. 
Innoitus näihin tuli kyllä ompeluelämää-palstalta jossa oli toteutettu 70-luvun huppuhaalari. Kaivelin omia vanhojen lehtien laatikkoani ja löysin muun muassa tämän. Tekee mieli tehdä se huppuhaalarikin kun sen kaavat myös löysin.

Kankaana siis retropallotrikoota. Joskus Metsolasta jämälaatikosta napattu. 
Haalareissa ei ollut ollenkaan kokoa mutta nämä menee nyt Helmerille ja kasvunvaraa on kuitenkin eli koko 70/80 mielestäni.
Etupuoli yhdestä palasta, takana vetoketju. Kanttasin tummanruskella resorillä pääntien ohjeesta poiketen. Siinä kun käskettiin vain päärmätä pääntie ja kädentiet. Kädentiet huolittelin saumurilla ja tikkasin saumanvarat nurjalle.

Kädentien siis toteutin näin.
Resori näyttää kuvassa kyllä mustalta, uskokaa, se on ruskeaa. :-D

Vetoketju löytyi omista jemmoista ja sattui olemaan melkein oikeen värinenkin tuon vihreen kanssa. Pikkasen ketju oli liian lyhyt mutta ajaa asiansa ja haalarin saa päälle puettua helposti. Fiksumpi olis tikannut ketjun enemmän piiloon. Varsinkin kun tuo ketju on ihan oikee piiloketju. Unohdin ommellessa koko jutun ja ehdin resorinkin ommella päälle ennenku muistin. No se nyt on tuolleen levällään. :-)

Päällä nämä on tosi kivat ja mukava kun kokokin on aikaskin soppeli. Kasvunvaraa on muttei mikään teltta ole päällä. Lahkeet on aika reilut muttei tuollainen köllöttelijä/kääntyilijä vielä paljon lahkeita tarttekaan.
Tuossa näkyykin tuon hihake kivasti.

Takaa näyttää tältä. Irvistäähän tuo vetskari mutta ensi kerralla sitten muistan senkin tikata. Täytyy tehdä tällä kaavalla jouluhaalarikin. Mielessäni näen jo ruskeasta joustiksesta tehdyn haalarin....

5 kommenttia:

  1. Kamala kun teidän pikkukaveri on jo iso! Niiin se aika rientää.. Todella kiva haalari! Ihan harmittaa kun meidän tyttöselle on turha tuollaisia tehdä kun ollaan aina villiksissä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva haalari tosiaankin. Ja Nunu, meilläkin on villikset käytössä. Kuvassakin on villikset tuolla alla, tosin lyhytlahkeiset.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Ja mitkä vaatteet <3

    VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)