24. helmikuuta 2012

Paitaa, leggaria, haalaria...

Lottikselle paita ja leggarit. Hemmikselle haalari sujautusmallia.

Tämä ruttuhihapaita on ollut tarkoitus toteuttaa jo hetken. Kaava Ottobrestä 1/12 Funny Sleeves koossa 98.
Kangas jerseytä ja JNY:ltä tilattu. Rintaan lisäsin koristeeksi silityskuvan jonka joskus olen Hanhelilta ostanut.
Tästä tulikin tosi kiva. Näin tyhjiltään ei näytä oikein miltään mutta päällä on tosi kiva. Nuo hihat on oikein kivat ja helppo tehdäkin. Ne siis rypytetään ompelemalla kuminauhaa alalankana. Yhteistyö peitetikin kanssakin onnistui tämän kanssa moitteetta.
Tässä vähän lähikuvaa. Värikin on tässä paremmin kohdallaan. Nuo silityskuvat on kivoja. Niillä saa ilmettä vaatteeseen helposti ja pysyvätkin hyvin pesuista toiseen.

Velourleggarit joista surkea kuva. Eivät näytä oikein miltään. Väri näissä oikeasti tumma violetti. Kangas on kierrätetty Lillin vanhoista housuista jotka jäi pieneksi ja reikäkin niihin oli jo ilmaantunut. Saivat housut uuden elämän Lottiksen leggareina. Näistäkin tuli tosi kivat.

Halusin testata sujahdusmallisia haalareita Pikkukiiskestä mallia ottaen. Haalarit joissa ei ole mitään kiinnityssysteemiä vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta ja  ihanan yksinkertaisilta. Ensimmäinen versio tässä. Mallia otin Meandin sydänpyllyhaalareista, avarsin vain pääntietä niin että siitä sopii koko lapsen sujauttamaan läpi.
Kangas työmaa-velouria Hannan kankaasta.

Resoriksi valikoin tuollaisen terrakotan värisen ruskean. Kanttausta piti hetki miettiä kun kaitaleenkääntäjällä ei ympyrää pysty kanttaamaan vaan vain tasona. Niinpä päädyin ompelemaan haalarit  olkasaumoja vaille valmiiksi ennen kanttausta. Kanttauksen jälkeen sitten ompelin olat kiinni.

Ei ehkä siistein mahdollinen olkasauma. :-S No menköön näin ekaksi kokeiluversioksi. Tuohon pitää keksiä joku siistimpi systeemi. Nämä vain halusin äkkiä valmiiksi enkä edes vaivautunut lankaa vaihtamaan sopivamman väriseksi.

Lottis poseeraa violeteissa. Nämä tais olla mieluiset. Ainakin tyttö oli yhtä hymyä. 
Huomatkaa Paapiin bambi kuvausassistenttina. Ostin sellaisen TSI-bambin ja siitä on tullut tärkeä kaveri Lottikselle. :-)

Paita kapeaa istuvaa mallia ja hihat on tosi kivat rypytyksineen. Ei haittais vaikka rypytystä olis vielä ylemmäskin asti.

Leggarit on tässä kuvassa sentään violetit. :-D Ovat vähän tuollaiset löysät, ei ihan ihonmyötäiset. Niin ja niissä on oikeesti kasvunvaraakin vaikkei kuvassa kyllä siltä näytä.

Tämän aiemmin tekemäni mekon kaveriksi paitaa ja leggareita ajattelin ja hyvinhän ne sopiikin siihen.
Nyt kun tuota mekon kaula-aukkoa katsoo, ei se näytäkään yhtään liian avaralta vaan just hyvältä. Näkyy tuon paidan kaulus alta sopivasti.

Kokonaisuus näkyy tässä vähän paremmin. Tällä asulla mennäänkin sunnuntaina ristiäisiin. Lasten pienin serkku saa silloin nimen. Lahjasta lisää alkuviikosta kun en uskalla sitä vielä julkistaa. Jos pian sattuvat asianomaiset kurkkimaan mun blogiin. :-)

Hemmis haalareissaan. Näisä on kasvunvaraa niin lahkeissa kuin selkämitassakin. Aika napakat näistä tuli mutta kestovaippailevan vauvan pukeminen kyllä onnistuu. Seuraaviin voisi laittaa pikkuisen enemmän väljyyttä. Kaula-aukkokaan ei ole yhtään liian reilu vaikka koko lapsi on sen kautta haalareihin ujutettu. Näiden idea on kyllä kiva. Ei tartte nappeja tai vetskaria kiinnitellä.

Makkaramallia ovat. Velour ei jousta juurikaan ja senkin takia nää on aika napakat. Jos olisivat joustista niin eivät ihan niin napakat olis päällä.

Könötyskuva. Haarassa on vielä väljyytt. Hyvä vain niin menevät ainakin pidempään. Tukeva apukäsi pitää huolen siitä ettei Hemmis kaadu. Ei se vielä sentään osaa seisoa itse vaikka viime aikoin pyrkimys onkin ollut ylöspäin. :-)

3 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli suloiset haalarit!

  VastaaPoista
 2. Kauniita vaatteita!
  Itsellä olisi kanssa tuon bambin ompelu edessä :)

  VastaaPoista
 3. Noi rypytyshihat on kyllä tosi kivat!

  VastaaPoista

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)