4. tammikuuta 2013

Lahjusompeluita

 Niin se joulukuu meni ja postaukset jäi kovin vähiin Välipäivinä oli tarkoitus julkaista lahjoja mutta unohdin kamerani mummolaan joten julkaisu hieman venyi...
Tämä kuva on uudenvuodenyöltä. Pari tuhannen litran vesisäiliöitä sai sisäänsä lamput ja ovat lasten tädin luona tunnelmavaloina.

 Tällainen jättilumilyhtykin syntyi uudenvuodenaattona samaisen tädin pihaan. Saaveja käytettiin muotteina linnan/lyhdyn tekemiseen. Tässä sisällä roihu valoa antamassa.

 Yleislahjoiksi tein tällä kertaa käsipyyhkeitä, kirjaimellisesti. :-D Lottiksen kanssa painettiin kangasväreillä lakanaan käden kuvia. Ompelin sitten kuvat siksakilla Jyskistä ostettuihin pyyhkeisiin kiinni ja leikkasin ylimääräiset kankaat ompeleen vierestä pois. Näistä tuli ihan kivoja. :-)
Toinen yleislahja, joita tein oli keksipurkit. Niistä vain unohdin ottaa kuvat ennen luovutusta. Minkäs teet kun pääsi unohtumaan. :-D Kyseessä kuitenkin Cowgirl Cookies-purkit, joissa siis keksien ainekset on kasattu lasipurkkiin. Lahjan saajan pitää vain lisätä aineksiin voita ja muna ja leipoa ne. Olivat tykättyjä lahjoja nekin.
Täältä esimerkiksi löytyy suomennettu ohje niille.

 Lähipiirin lapsille ompelin kaikille jotain pukinkonttiin. Viime tinkaan taas ompelut jäi vaikka aioin tänä vuonna olla ajoissa. Taisi olla pari päivää ennen aattoa kun vielä viimeistelin lahjuksia. 
Tässä parit haalarit koossa 68. Toiset ystävän vauvalle ja toinen melko tuoreelle kummitytölle. Kaava Ompeluelämää-ryhmän asiakirjasta, Me&I-tyyppiset haalarit. Vaaleanpunaiset joustista ja toiset velouria.

 Tämä ei oikeastaan ole joululahja mutta julkaistaan tämäkin nyt samalla. :-) Lottikselle Princess-tunika ilman rypytyksiä. Oikein kiva tunikakaava Ottobrestä 4/12.

 Suosikkikaavalla tehdyt velourhousut sukulaistytölle. Kyseessä siis hyvin pitkäikäiset Me&I:n housuista itse piirtämäni kaava. Näihin tein vain alkuperäisistä poiketen resorivyötärön. 
Paita on omalla kaavalla tehty. Koko 110/116.

 Lisää paitoja. Näitä urakoin oikein kunnolla. Vaaleanpunainen numeropaita kokoa 86/92, kalapaita kokoa 110/116. Trikoota molemmat.

 Värjätystä liikennemerkkitrikoosta paita omalla kaavalla koossa 110/116 ja Moondrive-paita koossa 98/104. Vihreä paita on paidoista ainoa joustofroteinen.

 Pari mustaa velourpipoa matkasi vähän isommille lahjottaville. nimen ensimmäiset kirjaimet aplikoin koristeeksi. Toisessa punainen O ja toisessa limenvihreä M. Kaava näisskin oma.

 Lottikselle pakettiin kääriytyi Flow-tunika, jonka olin jo pitkään ajatellut ommella. Tämänkin kaava OB:stä 4/12 ja koko 110. 
Kankaina jämät Murun rokkikissasta (neulosta), jotka yhdistyivät mustavalkoraidalliseen joustikseen. Hyvin sopivat yhteen. Ei ehkä ihan niin kiva lopputulos kuin olisin luullut. Lottis tykkää kovasti kun siinä on kissoja. :-D

Hemmikselle pakettiin kääriytyi kovin tarpeellinen (ja ehkä vähän tylsä :-D ) unihaalari. Tämän kaava OB:stä 6/12 ja on muuten hyvin slimmi malli ja mielestäni koko on nafti. Tein koolla 86 ja olisi suosiolla voinut tehdä sen 92:sen. Haalarin ompelin sivusaumattomana. Taidan käyttää tätä kaavaa kokohaalarin pohjana uudestaankin. Kankaana yöjunatrikoota.

Muutama ompelus syntyi vielä lisää lahjoiksi, kohta niistä oma postaus. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jaksat kommentoida! :-)